Lligues acabades

Lligues acabades

La FCFS dóna per acabades les lligues amb les classificacions de la primera volta i hi haurà campions i ascensos, però no descensos.

Així s’ha notificat als clubs durant les tres reunions telemàtiques celebrades aquesta setmana. Durant les trobades, també es va informar dels ajuts de la UFEC i Esports als clubs i del pla de desconfinament.

La Federació Catalana de Futbol Sala ha acordat donar per acabades les competicions de lliga en totes les categories. Les classificacions que prevaldran seran, en tots els casos, les del final de la primera volta, i en base a aquestes s’establiran els campions, que pujaran de categoria, tot i que, en el cas dels descensos, no n’hi haurà.

Aquesta decisió ha estat notificada als clubs en les successives reunions telemàtiques celebrades al llarg d’aquesta setmana. Aquestes trobades es van iniciar el dimarts amb els clubs de Primera i Segona Nacional, van seguir dimecres amb els de Primera i Segona Territorial i van concloure dijous amb els equips femenins i de base. 

La decisió de la FCFS afecta per igual a totes les categories. Determina que es donen per acabades totes les lligues i que hi haurà campions i ascensos, però no descensos. La classificació vàlida per establir quin equip és el campió és la que hi havia al final de la primera volta, ja que es considera la més justa en haver jugar tots els equips contra tots els seus adversaris almenys una vegada. Els campions, a més, pujaran de categoria, de manera que, en no haver-hi descensos, les lligues de la temporada 2020-21 tindran un equip més (sempre i quan no hi hagi baixes). En qualsevol cas, la competició s’adaptarà a aquest possible nou escenari de més equips.

Durant les reunions telemàtiques, també es va informar als clubs que la UFEC (Unió de Federacions Esportives de Catalunya) i la Secretaria General de l’Esport han obert una línia d’ajut als clubs per tal de fer front a les dificultats derivades de la crisi sanitària. Aquests ajuts es gestionen a través de les oficines de la UFEC de tot Catalunya, i es compta amb el suport de la FCFS.

Igualment, es van donar detalls sobre les seves afectacions en el dia a dia dels clubs del pla de desconfinament, que en el cas del futsal es posaria en marxa a la fase 4, que és quan es concreten les actuacions referides a esports de contacte i indoor. En qualsevol cas, i donat que en aquest aspecte la casuística és molt canviant i els protocols es van variant sobre la marxa, es va dir als clubs que se’ls anirà informant de les decisions que es vagin prenent al respecte per part de les autoritats competents, que seran les que determinaran els tempos i les condicions del desconfinament. 

Per últim, també es va informar als clubs de la congelació de les tarifes federatives de cara a la propera temporada.

Tota la info a la web de la federació catalana